Rosenseriens filosofi

100 % naturligt ursprung och hög halt ekologiskt innehåll Rosenserien satsar på kvalitetsråvaror som är verksamma eftersom de innehåller cellaktiverande ämnen. Allt innehåll är naturligt och växter och örter kommer i första hand från ekologiska odlingar. Det innebär att växterna inte besprutas med kemikalier, konstgödslas och att de handplockas.

Certifierad, ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé, vegetabiliska oljor och grönt te som bas Rosenserien har valt att bara använda ingredienser som har en funktion i produkterna, det finns inget "utfyllnadsmaterial". De flesta av Rosenseriens produkter är baserade på certifierad ekologisk och rättvisemärkt aloe vera gelé istället för vatten, det gör produkterna dryga, effektiva och minimerar behovet av konserveringsmedel. Kinesiskt grönt te och kallpressade vegetabiliska oljor är även bas i många av produkterna.

Eterisk rosenolja från Bulgarien Rosenolja är förstås en viktig del i Rosenserien och den finns i nästan alla våra produkter. Rosor har använts inom hudvård för sin goda effekt och doft under tusentalsår i bl a Indien, Kina och det gamla Grekland. Rosenolja har en fantastisk välgörande effekt på alla hudtyper och lämpar sig speciellt bra för den känsliga och den mogna huden. Rosenolja anses även ha en lugnande inverkan på irriterad hud och vid ytliga kärl. Det går åt 5000 kilo rosor för att framställa 1 liter rosenolja. Den rosenolja vi använder är en mild doft.

Läs mer om rosor och rosenolja

Kallpressade vegetabiliska oljor, grönt te och medicinalväxter ... Andra ingredienser i Rosenseriens produkter är kallpressade vegetabiliska oljor från t ex avokado, jojoba, oliver och havtorn, kinesiskt grönt te och örter och växter som är traditionellt använda inom folkmedicin. Det finns råvaror som är mjukgörande, lugnande och reparerande och andra som är aktiverande och stimulerande ända ner på cellnivå. Dessa används för att uppnå önskad effekt för olika hudtyper och hudproblem.

Inga djurförsök Rosenseriens har valt råvaror som är kända för att inte vara allergiframkallande. Produkterna är testade på frivilliga människor, framförallt på de som har känslig hud. Några tester på djur har vi aldrig gjort vare i Sverige eller utomlands. Rosenserien finns med på Djurens Rätts lista över företag som är djurvänliga och alla produkter är godkända av PETA och Cruelty Free International.

100% Veganska Alla våra produkter utom fyra är helt veganska och har Djurens Rätts märkning "100 % VEGANSKT" . De övriga fyra innehåller bivax, det är Lip Balm, Tinted Moisturizer, Cleansing Cream och Foot Cream.

Hudvänliga produkter Det är ytterst ovanligt med allergiska reaktioner på Rosenseriens produkter. Vi undviker de ämnen som innehåller de vanligaste allergenerna. Det går inte att garantera att alla tål alla produkter. En fullständig innehållsdeklaration finns på alla förpackningar. Prova försiktigt om du vet att du är känslig/allergisk.

Naturlig och ekologisk hudvård Produkterna är fria från syntetiska tillsatser och konstgjord parfym, men har en fräsch doft av rosenolja. Rosenseriens produkter är väl pH-balanserade och effektiva med sin utmärkta balans av vitaminer, mineraler, spårämnen och antioxidanter. Rosenseriens produkter innehåller inte mineraloljor och andra ämnen från petroleumindustrin eftersom dessa täpper till porerna och skapar ett "smörjberoende". Mineraloljor innehåller inga livsnödvändiga fettsyror, vitaminer eller mineraler och bör istället användas till bilar och inte på huden.  Vi tycker att det är viktigt att bevara jordens regnskogar och använder oss inte av några ämnen som kommer från oljepalmer. Vi använder flera ingredienser som kommer från kokosfett och detta kokosfett kommer från ekologiska odlingar i Dominikanska Republiken. 

Alkoholfri och parabenfri konservering För garanterad hållbarhet använder vi C- och E-vitaminer samt naturliga salter från frukt och bär. Produkterna har en hållbarhet på två till två och ett halvt år från tillverkningsdatum. Alla förpackningar är märkta med bäst-före datum (månad-år) och detta datum gäller även öppnad förpackning. Dock kan dofterna avta efter öppnandet då vi endast använder små mängder av naturliga doftämnen. Våra innehållsdeklarationer finns på svenska så att du som kund ska kunna veta vad du använder till din hud och ditt hår.

Läs mer om alla ingredienser här